WorkingLab2021 – zaterdag 2 juni 2018

Een leer- en werkplaats voor en door ondernemers die nooit zijn uitgeleerd!

Bas en ik delen graag onze successen als ondernemer met jou!

 • “Hoe komen andere ZZP’ers aan nieuwe opdrachten?”
 • “Kun je me helpen een webinar en online training te maken?”
 • “Ik wil méér met online en content marketing, maar hoe?”
 • “Ik moet me meer focussen met mijn bedrijf; ik doe nu maar wat en neem niet de tijd om plannen voor de toekomst te maken…”
 • “Ik mis een stok achter de deur om mijn organisatieverhaal op te schrijven…”

Zingen dit soort gedachten rond in jouw ondernemersgeest?

Bas en ik nodigen je dan van harte uit in ons WorkingLab2021 om met jouw rondzingende ondernemersvragen aan de slag te gaan. Of je nou net bent begonnen als ondernemer of al wat langer bezig bent. Je bent welkom!

Wat is het concept?

Samen met een groep leuke ondernemers uit het land ga je deze dag aan de slag met een vraag waarmee jij jezelf, een dienst of product en/of jouw onderneming een stap verder helpt.

Waar je nu maar niet aan toe komt.

Waarover je nieuwsgierig bent naar hoe wij of anderen dat doen.

Waarbij het je helpt een kijkje in onze ondernemerskeuken te nemen.

Vooraf hebben we een telefonische intake. Hierin stemmen we af met welk onderwerp of welke vraag jij aan de slag wilt, en ook wat je te brengen hebt waar anderen profijt van kunnen hebben. Vervolgens zorgen wij voor een passend programma waarin alle ingediende vragen en wensen aan bod komen. Wij zijn er om jou te faciliteren, onze expertise met jou te delen en jullie als ondernemers met elkaar in contact te brengen. Ook zorgen wij ervoor dat je wordt geïnspireerd door een gastspreker of een bedrijfsbezoek bij een lokale ondernemer om zijn of haar ‘lessons learned’ als ondernemer te ontdekken.

Wat zijn mogelijke onderwerpen?

De onderwerpen waarmee je aan de slag gaat bepaal je helemaal zelf. Als het jezelf en/of jouw onderneming maar een stap vooruit helpt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Een actieplan maken voor jouw online marketingactiviteiten op sociale media.
 • Financiële doelen stellen voor komend jaar, inclusief begroting.
 • Ontdekken hoe je een interessant webinar geeft (en deze ook bouwen!).
 • Het verhaal van je organisatie ontdekken en storytelling toepassen op je bedrijf, dienst of product.
 • Een opzet maken voor jouw eigen online training, inclusief videoscripts.
 • Leren hoe je een aantrekkelijke webteksten schrijft, zoals een blog op je site, een advertentie voor Facebook of een artikel voor LinkedIn.
 • Feedback op je website krijgen.
 • Een ondernemersdilemma voorleggen via intervisie aan collega-ondernemers.
 • Een plan maken voor het lanceren van een nieuw product of dienst.

Kortom; je wandelt de deur uit met concrete ideeën, concepten en/of teksten!

Ook andere onderwerpen zijn welkom. In de telefonische intake horen we graag met welke vraag jij aan de slag gaat. Twijfel je of jij jouw vraag geschikt is voor deze dag? Leg hem mij gerust voor.

Voor wie is dit WorkingLab2021 bedoeld?

Iedere ondernemer die als ZZP’er werkt of maximaal vijf mensen in loondienst heeft, is welkom bij WorkingLab2021.

Wat moet je weten?

 • De volgende WorkingLab2021 vindt plaats op zaterdag 2 juni, van 10.00 tot 20.00 uur.
 • De groep bestaat uit minimaal vier en maximaal twaalf ondernemingen (iedere onderneming mag met maximaal twee personen komen, dus reken maar uit met hoeveel personen we kunnen zijn).
 • De locatie is Tot2021 (de oude Ambachtsschool) in Apeldoorn. Dit is 200 meter van het station. Parkeren kan er gratis.

Wat is de investering?

De investering voor deelname aan een bijeenkomst van WorkingLab2021 bedraagt € 297,– per onderneming. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief koffie, thee, heerlijke lunch en diner, een bedrijfsbezoek of een eventuele gastspreker. En… je mag voor dit bedrag ook nog één collega of je compagnon gratis meenemen!

Wie zit er achter WorkingLab2021?

WorkingLab2021 is een initiatief van Esther Bosmans en Bas Schepers. Beiden zijn succesvol ondernemer. Naast dat zij hun werkruimte in Tot2021 delen, delen zij ook graag hun ondernemerskennis en -ervaring met andere ondernemers, die er op hun beurt ook weer voor open staan hun ervaringen te delen. Want hoewel Bas en Esther al veel anderen verder hebben geholpen, hebben zij zelf ook nog steeds vragen over ondernemen en zijn zij nog lang niet uitgeleerd!

Bas Schepers is columnist, verhalenmaker en debatleider en ongeneeslijk nieuwsgierig, leergierig en gek van verhalen! Hij kan zich verliezen in de verwondering over gedrag van mensen en de verhalen die dit oplevert. Zijn hart ligt bij de zorg voor oudere mensen en onderwijs aan onze jongeren. Vanuit zijn bedrijf Rode Draad! schrijft hij columns, vertelt organisatieverhalen en haalt ze op. Ook draagt hij als debatleider bij aan discussies over o.a. informele zorg, het onderwijs en persoonlijk leiderschap. Naast ondernemen beleeft hij veel plezier aan zijn gezin, wielrennen, goede koffie en schrijven.

Esther Bosmans begeleidde sinds 2000 meer dan 1500 professionals bij alle communicatie die zij nodig hebben voor hun werk; gesprekken, presentaties en teksten. Zij heeft dus telkens een kijkje in de keuken bij ingenieursbureaus, overheden, zorginstellingen, verzekeraars, beveiligingsbedrijven, teveel om op te noemen… Sinds drie jaar verdiept zij zich in de digitale mogelijkheden voor haar werk. Inmiddels heeft zij twee online trainingen ontwikkeld en doet zij de marketing van haar onderneming online. En dit werkt! Zo had haar laatste webinar 282 inschrijvingen en haalde zij daar 37 betalende klanten uit.

Wil je even overleggen?

Voel je vrij contact met me te zoeken, zodat we kunnen overleggen of deze dag ook voor jou geschikt is.