Voor wie

Ben jij een ambitieuze professional en wil jij graag handiger en bewuster presenteren, schrijven of gesprekken voeren?

Hoe zou het bijvoorbeeld voor je zijn dat je meer impact hebt en dus sneller en makkelijker je doelen bereikt? Dat je je zekerder voelt? Zelfs bewondering oogst?

Met presenteren, schrijven en gesprekken voeren heb je grosso modo de meest voorkomende communicatie te pakken voor je werk. Jij hebt daarbij andere mensen nodig om resultaten te boeken. Omdat je draagvlak wilt creëren.

Een opdracht wilt scoren.

Samen besluiten wilt nemen.

Een win-winsituatie wilt bereiken.

Grenzen wilt aangeven.

De samenwerking wilt verbeteren…

Noem maar op!

Neem er niet langer genoegen mee om dit vooral op je intuïtie te doen. Met meer kennis over HOE je dit handig aanpakt, voel je je zekerder en vrijer.

En vooral… gaat het een stuk makkelijker!

Lees meer over het voeren van gesprekken, presenteren en schrijven.

Ook ik merk tot de dag van vandaag dat het echt handig is meer over communicatie te weten. En ook: m’n eigen gebruiksaanwijzing te kennen. Die heeft namelijk direct effect op hóe ik communiceer, in m’n werk en ja, ook thuis. Het lukt me nu veel bewuster te communiceren, te werken en te leven op een manier die bij me past.

Met ook nog eens meer rust en gemak als resultaat!

En geloof me, dit was echt niet altijd het geval…

De jaren na mijn studie werkte ik wel, maar vooral met m’n gezonde boerenverstand. Dit ging best oké, maar vaak voelde ik me onzeker, vermeed ik situaties, ploeterde ik op teksten, reageerde ik gebeten op kritiek of stond ik te happen naar adem voor een groep.

Ik had vaak het gevoel ‘maar wat te doen’! Natuurlijk, ik deed mijn best. Alleen voelde ik ook dat er veel méér in me zat. Maar dat ik echt even wat handreikingen nodig had dat eruit te krijgen.

Die kansen heb ik gelukkig gekregen. Het begon met een schrijftraining. Wat een eye-openers leverde dat op! Nooit geweten dat schrijven echt een ambacht is dat je kunt leren. Van daaruit kreeg ik zelfs de kans een switch te maken naar het trainersvak. Daar ben ik tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor.

Nu zijn we ruim 16 jaar verder.

Ik merk dat het echt nuttig is aandacht te hebben voor de manier waaróp ik communiceer. Maar ook merk ik dat voor professionals die ergens inhoudelijk heel goed in zijn! Misschien herken je het wel, dat je soms best aan het stoeien bent HOE je je expertise over het voetlicht moet brengen… Of hoe je bij anderen voor elkaar krijgt wat jij wilt. En dan vooral bij mensen niet zoveel inhoudelijke bagage hebben als jij.

Als jij je hierin herkent, dan ben je bij SuccesProfessional aan het goeie adres.

Hier kun jij jezelf verder ontwikkelen als professional. Niet zozeer dus in die inhoud (daar zijn allerlei andere mooie trainingen voor), maar echt HOE jij als professional in je werk communiceert en je profileert. Hoe jij de samenwerking met klanten, collega’s of leveranciers aanpakt. En hoe daar zoveel mogelijk uit haalt. Hoe jij je boodschap overbrengt, op papier of in een gesprek of presentatie.

En hoe jij je daar vrijer en meer ontspannen in kunt voelen.

Vele professionals zijn je al voor gegaan: ecologen, verkeerskundigen, vergunningverleners, HRM-adviseurs, marketing consultants, omgevingsmanagers, bodemspecialisten, financial controllers, handhavers, waterdeskundigen, architecten, ontwerpers, constructeurs, teamleiders in ziekenhuizen, projectcoördinatoren, opleidingskundigen, auditors, secretaresses, juristen, ICT-specialisten… Allemaal ambitieuze mensen die met hun expertise meer bewuster en zelfverzekerder in hun werk wilden staan!

Wat heeft het hen opgeleverd?

“Na het trainingsprogramma Gesprekken Voeren ben ik me veel meer bewust van wat ik doe, denk of zeg. En wat daar allemaal aan ten grondslag ligt. Die diepgang vergt wel energie, maar in mijn werk heb ik hier de afgelopen weken al veel profijt van gehad: ik heb het idee dat ik echt meer grip heb op mijn projecten.” – Pieter Haaskamp, projectmedewerker
“Ik zie gewoon hoeveel trotser en zelfverzekerder een flink aantal van onze financial controllers in de gesprekken met onze projectleiders en accountmanagers geworden zijn. Ze hebben ook de 2e dag van het VIP-traject als super ervaren!” –Brigitte Hegeman, financieel directeur
“Als jurist vond ik het lastig om in mijn presentaties op hoofdlijnen te blijven. Er is zoveel te vertellen! Daarom heb ik bij Esther deelgenomen aan haar trainingstraject Presenteren. Sindsdien ken ik allerlei technieken om de aandacht van mijn publiek erbij te houden. Ik heb geleerd hoe ik bij zakelijke presentaties toch m’n creativiteit kwijt kan. Esther had bovendien een afwisselend programma waarin ze theorie en praktijkoefeningen afwisselde. Ze is energiek, enthousiast en echt betrokken bij de cursisten. De feedback was opbouwend zodat ik er na de training zeker verder mee kon!” – Tineke Nusselder–Ipenburg, adviseur Omgevingsrecht

LEES HOE JIJ BEWUSTER EN ZELFVERZEKERDER KUNT LEREN COMMUNICEREN