In-company training

Verdubbel je schrijfsucces

Leer samen met collega’s makkelijker en betere teksten te schrijven!

Schrijven uw medewerkers regelmatig teksten?

e-mails, blogs, webteksten, brieven, voorstellen, adviezen, rapportages, plannen, artikelen, offertes en/of verslagen

En ziet u vaak:

|

Dat uw medewerkers hun schrijftaken vaak voor zich uit schuiven en het moeilijk om te beginnen?

|

Dat er van alles in hun hoofd zit, maar dit maar moeizaam gestructureerd en lekker leesbaar op papier krijgen?

|

Dat de teksten in uw organisatie vaak te lang/te ambtelijk/te onbegrijpelijk/… zijn?

Wees gerust:

schrijven is te leren!

Maak gerust een belafspraak, dan maak ik een passend trainingsvoorstel

Wat mij de afgelopen vijftien jaar heb gemerkt, is dat veel professionals nooit echt geleerd hebben hoe zij een doelgerichte tekst opstellen. Sneu, want hoogschijnlijk denkt en verwacht u dat uw medewerkers gewoon in staat zijn om heldere adviezen, plannen, rapportages, verslagen, offertes, e-mails, blogs of brieven op te stellen.

Het tegendeel blijkt waar.

Ik kom helaas heel wat verborgen leed onder professionals tegen: uitstelgedrag, veel peinzen en ploeteren op teksten en daar (te) veel tijd mee kwijt zijn. Maar ook vermijdingsgedrag, schaamte en schrijfangst en -blokkades komen vaker voor dan u denkt. 

Een gerichte schrijftraining blijkt voor deze professionals vaak de oplossing.

Wat leren zij daar zoal?

$

Wat zijn de oorzaken van veel schrijfdilemma’s en hoe kun je die voorkomen?

$

Wat zijn ieders schrijfblokkades en hoe ga je hier slim mee om, zodat je meer vrijheid en plezier aan schrijven beleeft?

$

Hoe kom je alleen én samen tot een heldere, compacte, begrijpelijke en overzichtelijke tekst die jouw lezer graag leest?

$

Wat doe je met een tekst te schrijven waar je al langer tegenaan zit te hikken omdat je niet weet hoe je moet beginnen?

$

Welke schrijftrucs kun je toepassen op je tekst, zodat die lekker leesbaar wordt en je ook trots kunt constateren dat je tekst af is?

$

Hoe kom je samen met collega’s tot één gezamelijke tekst? Oftewel: hoe pak je het schrijfproces aan van een tekst waar meer mensen zich bij betrokken voelen?

$

Hoe vragen en geven jullie elkaar slim feedback op een tekst, zodat jullie tekst er ook echt van opknapt en de sfeer goed blijft?

$

Wat houdt ‘schrijven op B1-niveau’ in en wanneer gebruik je dit?

$

Waaraan voldoet een wervende offerte, bruikbare rapportage of gespreksverslag, overtuigend advies, inspirerend blog of column, pakkende webtekst, aantrekkelijk artikel, overzichtelijk plan van aanpak of begrijpelijke brief of e-mail?

Wat dachten u van…

minder uitstellen

omdat uw medewerkers manieren kennen hoe zij (samen) handig starten met het schrijven van teksten en hun schrijfproces beter kunnen plannen.

Tijd overhouden

doordat zij een slimme aanpak hebben geleerd om hun ideeën en gedachten over een onderwerp compact en gestructureerd op papier te krijgen en de schrijftaken onderling handig kunnen verdelen.

Plezier en trots voelen

doordat zij kennis hebben wat er komt kijken bij het schrijven van een lekker leesbare tekst waardoor zij tot topteksten komen en zij zich zekerder voelen over hun schrijfvaardigheden.

Enthousiaste lezers aantrekken

omdat uw medewerkers vele schrijftrucs kennen hoe zij compacte, toegankelijke, begrijpelijke, overtuigende en eigentijdse teksten kunnen maken.

Het maakt niet uit in welke branche

uw organisatie actief is…

Of het nu de verzekeringswereld, een gemeentelijke organisatie, een ingenieursbureau of ziekenhuis is: in nagenoeg alle organisaties wordt geschreven. Schrijftrainingen zijn daarom waardevol voor alle branches.

Professionals die tot nu toe deelnamen aan Verdubbel je Schrijfsucces waren bijvoorbeeld projectleider, coach, adviseur, jeugdwerker, beheerder, consultant, financial controller, teamleider, OR-lid, communicatiemedewerker, kwaliteitsfunctionaris, coördinator, jurist, secretaresse, ICT-specialist, beleidsmedewerker of ingenieur.

Uit welke schrijflessen bestaat het online trainingsprogramma?

$

Introductieles

In deze les geef ik je verschillende succesfactoren mee om zoveel mogelijk rendement uit jouw trainingsperiode te halen.

$

Les 1: Waarom schrijven vaak mis gaat

Schrijven is en blijft een complexe activiteit. Maar jawel, het is te leren! Je ontdekt in welke schrijfvalkuilen veel professionals stappen, tot welk schrijverstype jij behoort en hoe jij schrijven voor jezelf moeilijk maakt

$

Les 2: Slimme strategie voor het bouwen van lekker leesbare teksten

Vijf fases: die staan aan de basis van een gezond schrijfproces. Dus, hoe kom je van alles dat in je hoofd zit naar een compacte, heldere tekst op papier? Of in je scherm natuurlijk.

$

Les 3: Fase 1 - Bepaal de context

Voordat je ook maar één letter op papier zet, leidt de eerste stap van het 5-fasenmodel jou door enkele beslissingen die je moet nemen, nog voordat je maar één letter op het papier hebt.

$

Les 4: Fase 2 - Bepaal je boodschap

Met of direct na fase 1 verdiep je je ook in de inhoud van je tekst. Hoe? Je krijgt manieren aangereikt om jouw gedachten over de tekst kernachtig en gestructureerd uit je hoofd te krijgen. Wist je dat je na fase 2 al 40% van je tekst hebt staan?

 

$

Les 5: Fase 3 - Niet miepen maar typen

Het moment is daar: je mag een eerste concept aan je scherm toevertrouwen. Sluit je op, sluit je af en… schrijf! In deze les krijg je daar handige tips voor. Natuurlijk mag je dit direct doen voor jouw eigen tekst die je mogelijk toch al moest schrijven.

$

Les 6: Fase 4 - Maak je tekst communicatief

Je ontdekt ruim twintig schrijftrucs die jij op tekst-, alinea-, zins- en zelfs woordniveau kunt inzetten om jouw tekst lekker leesbaar te krijgen. Ook krijg je aanwijzgingen hoe je slim feedback op jouw tekst vraagt, zodat je je tekst echt beter maakt.

$

Les 7: Fase 5 - Maak je tekst definitief

In deze laatste fase zie je wat je moet doen om de laatste puntjes op de i te zetten, zodat jouw tekst correct en verzorgd de deur uit gaat.

$

Les 8: Bijzonderheden per tekstsoort

Bepaalde typen teksten hebben aparte aandachtspunten. Je vindt ze in deze les voor bijvoorbeeld een column, het artikel, de rapportage, offerte, adviestekst, notulen en gespreksverslagen en het blog.

$

Nog meer leren?

Ook geef ik je al mijn boekentips en nuttige websites om zelf nog verder op onderzoek uit te gaan en je nog verder te verdiepen in de onderwerpen die voor jou relevant zijn.

Buitengewoon nuttig en leuk om zo met onze offertes bezig te zijn; leren waar we nog konden verbeteren en waar overtuigend schrijven ‘m allemaal in kan zitten.

Door dit met elkaar te doen heeft het mij en ons als team weer enthousiasme en nieuwe energie gegeven. Leuk!

Geert Jan Zweegman

managing consultant Water, APPM Hoofddorp

Ik heb echt meer aan de schrijftraining gehad dan in vooraf had gedacht. Niet alleen mijn teksten zijn er beter door geworden, maar ook mijn gesprekken bereid ik nu veel effectiever voor.

Sharonna van Lunteren

P&O-adviseur, Meander Medisch Centrum, Amersfoort

Echt super deze training en vooral ook de feedback die je gaf op mijn tekst. Ik heb er heel wat werk van gehad, maar met jouw commentaar is het er een stuk leesbaarder op geworden. Dank je wel!

Sytze van Wagtendonk

projectleider, Stadswerk072, Alkmaar

Waaruit bestaat een in-company training?

N

Coaching van iedere deelnemer in de online omgeving

Terwijl deelnemers in de online leeromgeving de lessen doorlopen, heb ik met ieder van hen regelmatig onderling contact. Ik coach hen via de antwoorden die zij invullen. Zo zet ik ze aan het denken, overwinnen zij hun schrijfonzekerheden en krijgen ze stap voor stap het schrijfambacht onder de knie.

Wat leuk en fijn je berichtjes zo tussendoor! Zo ben ik me er van bewust dat je leest wat ik doe. Echt heel leuk. Bedankt!

Lisette Boomker

N

Feedback op teksten

Gedurende hun trainingsperiode van negen maanden kunnen zij mij inzetten voor feedback op hun teksten:

 • Zij sturen mij maximaal drie teksten die ik grondig bekijk.
 • Daarop ontvangen zij een persoonlijke feedbackvideo waarin ik teruggeef wat zij slim hebben aangepakt en waar ik nog aanscherpmogelijkheden zie. Dit zijn vaak suggesties waar zij de rest van hun schrijfcarrière plezier van hebben.
 • Ook de verbeterde, geredigeerde teksten ontvangen zij uiteraard terug.

Online trainen vind ik echt fijner dan gedacht!

Elza

N

Optioneel: je krijgt een buddy om samen te leren

Als je dit wenst, zoek ik voor jou een buddy die ook dit online trainingsprogramma doorloopt. Zo heb je iemand met wie je kunt sparren over:

 • de inhoud van de lessen
 • de teksten die je schrijft
 • de dilemma’s waar je tegenaan loopt

Wat is de prijs?

Wil jij ook makkelijker betere teksten schrijven?

De prijs voor dit volledige online trainingsprogramma Verdubbel je Schrijfsucces

bedraagt tijdelijk geen € 997,- maar € 697,-

(dit is exclusief 21% btw)

Of  betaal in drie maandelijkse termijnen van € 240,- (ex btw)

Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld?

je ontvangt direct een bevestiging

in je mailbox met enkele voorbereidende opdrachten om zoveel mogelijk uit dit online schrijfprogramma te halen.

Als jij graag een buddy krijgt toegewezen, kun je me dit direct laten weten. Dit is iemand die ook dit trainingsprogramma doorloopt en met wie je samen kunt leren, werken en schrijven.

drie dagen daarna krijg je de instructie hoe je inlogt

in de online leeromgeving van SuccesProfessional. Zodra jij inlogt, start jouw trainingsperiode van negen maanden. Wanneer dit begint, bepaal je dus zelf!

Dit online trainingsprogramma is de basis van waaruit je leert, reflecteert, oefent, uitprobeert, werkt en ontdekt.

Na het inloggen krijg je direct toegang tot de introductieles.

Daarna ontvang je wekelijks een seintje dat er weer een nieuwe les voor je klaarstaat. Stap voor stap word je in de goede volgorde door het programma geleid.

Na tien weken kun je alle lessen bekijken met de totaal zo’n zeventig trainingsvideo’s, vragen, (schrijf)opdrachten en waardevolle handouts.

Twijfel je nog?

Check dan of jij het volgende bij jezelf herkent…

Zou jij:

N

makkelijker willen beginnen met het schrijven van een advies, rapportage, e-mail, webtekst, blog of… ?

N

je zekerder willen voelen over jouw eigen schrijfvaardigheden?

N

je volle hoofd met gedachten over jouw tekst makkelijker ‘op papier’ willen krijgen?

N

tijd willen besparen met jouw schrijftaak en dit makkelijker plannen?

N

jouw gedachten en daarmee ook je tekst logisch gestructureerd krijgen?

N

begrijpelijker en eigentijdser schrijven waardoor jouw lezers minder snel afhaken?

N

meer overtuigingskracht in jouw teksten krijgen zodat jouw lezers enthousiast worden van wat je voorstelt?

N

meer voldoening en werkplezier willen halen uit schrijven en trots zijn op het resultaat?

Scoor jij hierboven al twee keer JA?
Dan is Verdubbel je Schrijfsucces! zeker iets voor jou.

Vind je het prettig samen te overleggen of deze schrijftraining echt iets voor je is?

Plan dan gerust zelf een belafspraak in

en vertel me jouw verhaal. Dan licht ik je de mogelijkheden toe.

Wil jij meedoen aan deze unieke schrijftraining?

Meld je dan nu aan:

Veelgestelde vragen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Als je je direct wilt aanmelden voor deze schrijftraining, klik je op de oranje aanmeldknop op deze pagina. Je komt dan in de ‘verkoopomgeving’ van SuccesProfessional. Klik onderaan op de blauwe knop Afrekenen. Vervolgens heb ik jouw gegevens nodig om de factuur op te maken.

 • Heb je eerder al iets bij me hebt aangeschaft? Dan volstaat het invoeren van je e-mailadres aan de linkerkant om je gegevens erbij te halen.
 • Ben je er voor het eerst? Klik dan rechts op de blauwe knop ‘Doorgaan’.

Vervolgens heb je de keuze uit:

 1. Naderhand betalen door het laten opsturen van een factuur. Zo kun je de betaling via je werkgever laten lopen. Klik in dit geval het vinkje ‘Zakelijke bestelling’ aan, waardoor je de factuur op naam van je werkgever (of onderneming) kunt zetten.
 2. Direct afrekenen via iDEAL. Dit is de eenvoudigste en goedkoopste optie. Na je betaling ontvang je natuurlijk een factuur ervan in je mailbox.

Kom je er niet uit? Of wil je graag een offerte op papier? Stuur me dan gerust een e-mail via contact@succesprofessional.nl of maak even een belafspraak.

Hoe technisch moet ik zijn om het online trainingsprogramma te doorlopen?

Het online trainingsprogramma staat in de overzichtelijke online leeromgeving van SuccesProfessional. Op het moment dat je hebt betaald, krijg je direct een bevestiging in je mailbox. Na drie dagen krijg je een e-mail waar in staat hoe jij je kunt registreren met een zelfgekozen mailadres waarop jij de e-mails wilt ontvangen en een zelfgekozen wachtwoord. Vanaf dat moment starten jouw negen maanden toegang.

En verder, als je ooit een videootje op je computer hebt aangeklikt en een mail hebt geopend, dan ben je echt voldoende toegerust om hieraan mee te doen. Eigenlijk wijst het zich vanzelf. Mocht je er toch niet uitkomen, dan help ik je natuurlijk op weg.

Is er bij deze schrijftraining ook 1-op-1 begeleiding?

Tijdens jouw trainingsperiode van negen maanden mag je mij als digitale vraagbaak gebruiken. Ook reageer ik op jouw antwoorden in de online leeromgeving. En… mag je jouw zelfgeschreven teksten twee maal aan mij voorleggen voor feedback. Hierop ontvang je van mij een persoonlijke videoboodschap terug met tips waarmee jij jouw teksten kunt verbeteren.

Zoek je meer begeleiding van mij, bijvoorbeeld omdat je:

 • last hebt van vervelende schrijfangst of een schrijfblokkade?
 • al lang schrijfbelemmeringen voelt door jouw dyslexie?
 • samen met mij bepaalde teksten wilt opzetten?
 • van jezelf weet dat je meer uit een trainingsprogramma haalt met een stok achter de deur, zoals coachingsgesprekken?

Overweeg dan het trainingsprogramma Verdubbel je Schrijfsucces – intensief.

Vind je het prettig hier met mij over te overleggen? Plan dan gerust een belafspraak in.

Kun je aangeven hoeveel tijd ik ongeveer kwijt ben aan het online trainingsprogramma?

Oef, dat is een lastige vraag. Ik schat in dat je er per les zo’n twee à drie uur aan zult besteden. De eerste tien weken ontvang je telkens een nieuwe les. En voor dit alles heb je negen maanden de tijd. Je bent dus helemaal vrij om zelf te bepalen wanneer je welke les doorloopt. Wel raad ik je aan de volgorde van de lessen een beetje aan te houden.

Maargoed, de één is natuurlijk al schrijfvaardiger of heeft meer ‘feeling’ voor schrijven dan een ander. De één heeft overwegend lange, complexe teksten om te schrijven, de ander schrijft vooral kortere adviezen. De één heeft alle tijd, bij de ander is dat beperkt. 

Daarnaast ben je natuurlijk bezig met het schrijven van jouw tekst, om alle tips te gebruiken voor het schrijven tijdens jouw werk. Maar… eigenlijk kun je dit natuurlijk gewoon als ‘werktijd’ beschouwen die je anders ook kwijt was geweest.

Hoe krijg ik persoonlijke feedback op mijn tekst?

Als je zelf een tekst in elkaar hebt gezet, heb je twee keer de mogelijkheid één tot drie teksten naar me in te sturen. Zo kan ik ze van feedback voorzien. De feedback geef ik je terug in een persoonlijke videoboodschap die je van me krijgt via WeTransfer, samen met de geredigeerde tekst(en).

Je ontdekt dan wat je slim hebt aangepakt en waar kansen liggen om jouw tekst nog aan te scherpen. Dit zijn vaak tips waar je ook voor andere teksten veel aan hebt. Ik houd daarbij rekening met jouw leerwensen die je in de introductieles hebt aangegeven. Zo ontwikkel je dat wat je ook graag bij jezelf of met je teksten wilde ontwikkelen.

Als je het fijn vindt, kan ik je ook feedback geven op jouw schrijfproces (de manier hoe jij tot je tekst bent gekomen). In dat geval ontvang ik ook graag de krabbels die jij in je voorbereiding hebt gemaakt. 

Is deze training ook in-company mogelijk?

Zeker!

Heb je belangstelling om met een paar collega’s, in jouw team of voor jouw organisatie een schrijftraining te organiseren? Neem in dat geval gerust contact met me op. Jaarlijks heb ik namelijk ruimte voor enkele in-company schrijftrainingen

Wat zeggen andere deelnemers?

Al honderden professionals gingen je voor. Ik durf te garanderen dat iedereen echt heeft gemerkt dat zij vaardiger zijn geworden in het bouwen en lekker leesbaar maken van teksten. Hier zie je nog een greep uit de reacties op de schrijftrainingen die ik de afgelopen jaren gaf:

 • Het is fijn dat de online schrijftraining in delen is geknipt, dan blijft het behapbaar.
 • Ik vind het prettig dat er ook interactie is tussen de deelnemer en Esther. Doordat Esther reageert op vragen en antwoord en verduidelijking geeft.
 • Het gebruik van filmpjes vind ik prettig. Het maakt het wat persoonlijker. Verder is het allemaal zeer duidelijk en overzichtelijk.
 • De afwisseling en het tempo vind ik prettig. Zo is het goed te combineren met het werk. En geeft tijd om zaken te laten bezinken.
 • Ik vind het prettig dat je de training op elk moment zelf kan inplannen in je agenda.
 • Het zijn korte lessen met een afwisseling van lezen, kijken en doen.
 • Fijn dat er de mogelijkheid om alles online in je eigen tempo te kunnen doen. Dat je direct aan de slag kan met hen geen wat je leert in de filmpjes.
 • Ik vind de opzet fijn en de stappen helder. Het is duidelijk, ik vind jouw stijl van presenteren prettig en dat helpt in mijn proces.
 • Ik vind het heel prettig om alle tips en trucs te horen/lezen. Hierdoor sta je even stil bij het schrijven van een tekst en word je weer bewust van datgene waar het om draait bij het schrijven van een tekst.
 • Het programma en de video’s zijn heel helder. goede opbouw, structuur en tips. Daarnaast heel stimulerend. Het echt schrijfwerk moet nog wel beginnen! Haha!
 • De korte stukjes tekst (afwisseling met video, kort, krachtig) blijft goed ‘hangen’.
 • Ik durf nu meer om feedback bij collega’s te vragen en mijn teksten worden er echt beter van.
 • Ik heb weer meer focus op de centrale boodschap en gun mezelf meer tijd om een goede brief neer te zetten. Het hoeft niet in één keer te staan en ik weet nu beter wanneer hij goed genoeg is.
 • Ik ben me veel meer bewust geworden van wat er komt kijken bij het schijven van een tekst.
 • Jawel, ik schrijf actiever en probeer het van tevoren ook meer te structureren. Ook let ik meer op de juiste lengte van zinnen, alinea’s, enzovoort. Fijn!
 • Ik kijk er nu positiever tegenaan en heb er meer zin in. Ook fijn om te beseffen dat het allemaal heel menselijk is en ik niet de enige ben die schrijven moeilijk vond.
 • De afgelopen maanden had ik veel schrijfwerk op het werk en ik neem de tips zoveel mogelijk mee. Het helpt mij goed op weg en ook goed te starten. Met wat minder twijfels begin ik en ik heb minder last van beperkende gedachten.
 • Mindmap is OK! Nooit op deze manier gewerkt. Ik begin altijd maar met schrijven. Ook het beknopt formuleren van het kernprobleem aan het begin van het schrijven, creëert overzicht.
 • Ik denk veel bewuster na, vooraf als ik ga schrijven en tijdens het schrijven. Ik probeer dicht bij mijn doel te blijven. Ik ben mij zelf bewust welke schrijfstijl bij mij past.
 • Ja, ik heb er al meer plezier in! Ik ga er luchtiger mee om en voel me minder onzeker over mezelf.

 

“Ik schrijf nu veel bewuster, bijvoorbeeld dat ik kies voor mijn schrijfstijl en vooraf veel beter nadenk over de opbouw. Ook heb ik goeie tips gekregen om helder en eigentijds te schrijven.

Er waren mooie, inspirerende voorbeelden en ook goeie feedback op mijn tekst waardoor ik nu weer verder kan. Schrijven geeft nu energie in plaats van weerstand: schrijven is weer leuk! 

Het was ook een goede opzet van de training, goed voorbereid en goed ingespeeld op actuele vragen. Esther, je bent helder, duidelijk en creatief. Dank je!

Ik weet nu hoe ik een tekst kan voorbereiden: hoe zet ik een structuur op, wat is belangrijk om wel/niet te noemen, hoe schrijf ik zodanig iets op dat het lekker leest? 

Ik liep er tegenaan dat ik soms slecht kon starten met een tekst. Met het bouwplan van fase 1 en 2 kan ik nu structuur geven aan de opzet van m’n tekst. Erg fijn.

Mijn denkproces voordat ik een tekst ga schrijven is veranderd. Daarmee is het voorbereiden van het schrijven van een tekst zeer geoptimaliseerd.

Volg deze een unieke en  volwaardige schrijftraining: een slimme combinatie van zelfstandig leren én mijn begeleiding

voor geen € 997,- maar € 697,-

(exclusief btw)

Zet jouw training in gang met de oranje knop hieronder:

Of betaal in drie termijnen van € 240,- (ex btw).

Vind je het fijn om eerst nog even met mij te overleggen? Bel dan gerust een belafspraak in!