trainingsprogramma

Verdubbel je schrijfsucces

Leer stap voor stap makkelijker betere teksten te schrijven voor je werk!

Moet jij voor je werk regelmatig teksten schrijven?

e-mails, blogs, webteksten, brieven, voorstellen, adviezen, rapportages, plannen, artikelen, offertes en/of verslagen

En denk je vaak van:

|

Ik schuif dat schrijven altijd voor me uit, ik vind ’t moeilijk om te beginnen.

|

Er zit van alles in m’n hoofd, maar ik krijg die tekst niet gestructureerd op papier.

|

Mijn teksten zijn vaak te lang/te ambtelijk/te onbegrijpelijk/…

“Zakelijk schrijven

is te leren!”

Stel je voor dat jij leert hoe je de teksten voor je werk sneller en makkelijker op papier krijgt?

Met de training Verdubbel je Schrijfsucces

leer je schrijfvaardigheden 

waar jij de rest van je loopbaan voordeel van hebt!

Je krijgt antwoord op vragen als:

$

Wat zijn de oorzaken van veel schrijfdilemma’s en hoe kun je die voorkomen?

$

Wat zijn jouw schrijfblokkades en hoe ga je hier slim mee om, zodat je meer vrijheid en plezier aan schrijven beleeft?

$

Hoe kom je stap voor stap tot een heldere, compacte, begrijpelijke en overzichtelijke tekst die jouw lezer graag leest?

$

Hoe schrijf je slim een tekst waar je al langer tegenaan hikt omdat je niet weet hoe je moet beginnen?

$

Welke schrijftrucs kun je toepassen op je tekst, zodat die lekker leesbaar wordt en je ook echt trots bent als je tekst af is?

$

Hoe kom je samen met collega’s tot één gezamelijke tekst? Oftewel: hoe pak je het schrijfproces aan van een tekst waar meer mensen zich bij betrokken voelen?

$

Hoe vraag je slim feedback op een tekst, zodat je de reactie krijgt waar je wat mee kunt en je tekst ook echt van opknapt?

$

Wat houdt ‘schrijven op B1-niveau’ in en wanneer gebruik je dit?

$

Waaraan voldoet een wervende offerte, bruikbare rapportage of gespreksverslag, overtuigend advies, inspirerend blog of column, pakkende webtekst, aantrekkelijk artikel, overzichtelijk plan van aanpak of begrijpelijke brief of e-mail?

Deze schrijftraining heeft mij gesterkt in mijn schrijfproces: ik ben minder angstig voor schrijfopdrachten, ga er luchtiger mee om en vind het nu zelfs stiekem leuk om te doen. Het heeft me zekerder gemaakt en ik durf te dromen over een volgende stap in mijn carrière.

Nogmaals dank, Esther!

Faria Razab-Sekh

Ik schreef te lange teksten en bleef ze maar veranderen waardoor het veel tijd kostte. Al na een paar lessen ontdekte ik dat dit vooral door mijn aanpak kwam. Doordat ik mijn schrijfproces nu meer in stappen doe, zijn ze meer gestructureerd en m’n teksten vooral ook korter! Ook weet ik nu beter hoe ik vanuit het niets een tekst moet opzetten.

Ik ben er echt over gaan nadenken, kan allerlei tips en tricks gebruiken en ja, ook al collega’s erop wijzen ;-). 

Ron Klaassen

Ik vind dit een heel handig format. Ik heb niet zo heel veel tijd en op deze manier kan ik een les doen op het moment dat het mij schikt. En de lessen zijn heel erg afwisselend van opzet: filmpjes, tekstjes, opdrachtjes. Je floept er heel gemakkelijk doorheen zonder dat de aandacht verslapt.

Ik kreeg echt het gevoel dat het een 1-op-1 training was, doordat je steeds feedback gaf op de oefeningen en een persoonlijke videoboodschap hebt gemaakt. De hand-outs vind ik heel erg handig en heb ze allemaal opgeslagen.

Annelies Smilde

Wat dacht je van…

minder uitstellen

omdat jij manieren kent hoe jij handig start met het schrijven van jouw tekst en jouw schrijfproces beter kunt plannen.

Tijd overhouden

doordat je een slimme aanpak hebt geleerd om jouw gedachten over de tekst (en die van je collega’s) compact en gestructureerd op papier te krijgen.

Plezier en trots voelen

door de kennis die je hebt van wat er komt kijken bij het schrijven van een lekker leesbare tekst waardoor je tot een toptekst komt en je je zekerder voelt over jouw eigen schrijfvaardigheden.

Enthousiaste lezers aantrekken

omdat jij vele schrijftrucs kent hoe je compacte, toegankelijke, begrijpelijk, overtuigende en eigentijdse teksten maakt.

Het maakt niet uit in welke functie

of branche je werkt…

Mensen die tot nu toe deelnamen aan Verdubbel je Schrijfsucces waren bijvoorbeeld projectleider, coach, adviseur, ondernemer, jeugdwerker, beheerder, consultant, financial controller, teamleider, OR-lid, schooldirecteur, communicatiemedewerker, kwaliteitsfunctionaris, coördinator, jurist, secretaresse, ICT-specialist, beleidsmedewerker of ingenieur…

Of je nu in loondienst of ZZP’er bent…

Deze schrijftraining is bedoeld voor professionals die voor hun functie of onderneming regelmatig teksten willen (of moeten) schrijven, hierin willen verbeteren en zich zekerder willen voelen.

En vooral:

Je hoopt dat de lezer na het lezen van jouw tekst iets weet, iets vindt of vooral: iets gaan doen!

Wat leer je? En hoe?

Met dit trainingsprogramma Verdubbel je Schrijfsucces leer jij hoe je jouw schrijfproces handig inricht, jouw teksten lekker leesbaar maakt, waardoor je met jouw tekst meer bereikt.

Het online trainingsprogramma is de basis van waaruit je leert, reflecteert, oefent, uitprobeert, werkt en ontdekt. Je hebt hier onbeperkt toegang toe.

Je combineert de voordelen van zelfstandig online leren met vijf online trainingssessies en mijn persoonlijke feedback en coaching.

Uit welke schrijflessen bestaat de online training?

$

Introductieles

In deze les geef ik je verschillende succesfactoren mee om zoveel mogelijk rendement uit jouw trainingsperiode te halen.

$

Les 1: Waarom schrijven vaak mis gaat

Schrijven is en blijft een complexe activiteit. Maar jawel, het is te leren! Je ontdekt in welke schrijfvalkuilen veel professionals stappen, tot welk schrijverstype jij behoort en hoe jij schrijven voor jezelf moeilijk maakt

$

Les 2: Slimme strategie voor het bouwen van lekker leesbare teksten

Vijf fases: die staan aan de basis van een gezond schrijfproces. Dus, hoe kom je van alles dat in je hoofd zit naar een compacte, heldere tekst op papier? Of in je scherm natuurlijk.

$

Les 3: Fase 1 - Bepaal de context

Voordat je ook maar één letter op papier zet, leidt de eerste stap van het 5-fasenmodel jou door enkele beslissingen die je moet nemen, nog voordat je maar één letter op het papier hebt.

$

Les 4: Fase 2 - Bepaal je boodschap

Met of direct na fase 1 verdiep je je ook in de inhoud van je tekst. Hoe? Je krijgt manieren aangereikt om jouw gedachten over de tekst kernachtig en gestructureerd uit je hoofd te krijgen. Wist je dat je na fase 2 al 40% van je tekst hebt staan?

 

$

Les 5: Fase 3 - Niet miepen maar typen

Het moment is daar: je mag een eerste concept aan je scherm toevertrouwen. Sluit je op, sluit je af en… schrijf! In deze les krijg je daar handige tips voor. Natuurlijk mag je dit direct doen voor jouw eigen tekst die je mogelijk toch al moest schrijven.

$

Les 6: Fase 4 - Maak je tekst communicatief

Je ontdekt ruim twintig schrijftrucs die jij op tekst-, alinea-, zins- en zelfs woordniveau kunt inzetten om jouw tekst lekker leesbaar te krijgen. Ook krijg je aanwijzgingen hoe je slim feedback op jouw tekst vraagt, zodat je je tekst echt beter maakt.

$

Les 7: Fase 5 - Maak je tekst definitief

In deze laatste fase zie je wat je moet doen om de laatste puntjes op de i te zetten, zodat jouw tekst correct en verzorgd de deur uit gaat.

$

Les 8: Bijzonderheden per tekstsoort

Bepaalde typen teksten hebben aparte aandachtspunten. Je vindt ze in deze les voor bijvoorbeeld een column, het artikel, de rapportage, offerte, adviestekst, notulen en gespreksverslagen en het blog.

$

Nog meer leren?

Ook geef ik je al mijn boekentips en nuttige websites om zelf nog verder op onderzoek uit te gaan en je nog verder te verdiepen in de onderwerpen die voor jou relevant zijn.

De training heeft mij handvatten gegeven om steeds beter te schrijven. Online trainen vind ik echt fijner dan gedacht: je bepaalt je eigen tempo en door de afwisseling aan tekst, video’s, opdrachten en vragen!

Elza

De combinatie van tekst en video’s vind ik prettig. Ook dat je gewoon tussentijds kan stoppen om het even te laten rusten of iets anders te doen. Altijd leuk Esther op de video te zien :-)! Groet, Frits

Frits

Ik merk al meer structuur in mijn hoofd en zelfvertrouwen ermee aan de slag te gaan. Ik krijg daardoor meer rust en ben veel bewuster bezig met de lezer van de tekst.

Brigitte

Wat krijg je nog meer?

N

Schuif aan bij vijf online trainingssessies of twee individuele coachingssessies

Gedurende de jouw trainingsperiode vinden onder mijn begeleiding óf vijf online groepssessies óf twee individuele coachingssessies plaats via Zoom. Tijdens deze sessies vindt verdieping op de geboden leerstof plaats. Daarnaast oefenen we bepaalde schrijfvaardigheden en natuurlijk heb je de mogelijkheid de vragen te stellen die voor jou relevant zijn. 

N

Ik coach jou in de online leeromgeving

Terwijl jij in de online leeromgeving de lessen doorloopt, hebben we onderling regelmatig contact. Ik coach jou op de antwoorden die jij invult. Zo zet ik je aan het denken, overwin je jouw onzekerheden en krijg je stap voor stap het schrijfambacht onder de knie.

Wat leuk en fijn je berichtjes zo tussendoor! Doordat je leest wat ik doe stimuleert het me verder te gaan. Echt heel leuk. Bedankt!

Lisette Boomker

N

Als je wilt krijgt een buddy om samen te leren

Het is mogelijk om gekoppeld te worden aan een andere deelnemer die ook deze schrijftraining volgt. Zo heb je iemand met wie je bijvoorbeeld kunt sparren over:

 • de inhoud van de lessen;
 • de teksten die je schrijft;
 • de dilemma’s waar je tegenaan loopt.

Nele is een perfecte match. Wij hebben goed contact en elkaar al ontmoet!

Binie Diederen

N

Je ontvangt twee keer mijn feedback op jouw teksten

Je mag mij tweemaal inzetten voor feedback op jouw teksten:

 • Jij stuurt mij per ronde één tot maximaal drie teksten die ik grondig voor je bekijk.
 • Daarop ontvang je beide keren een persoonlijke feedbackvideo waarin ik je teruggeef wat je slim hebt aangepakt en waar ik nog aanscherpmogelijkheden zie. Dit zijn vast suggesties waar je de rest van je schrijfcarrière plezier van zult hebben.
 • Ook de verbeterde teksten ontvang je uiteraard terug.

Ik heb net de video’s bekeken met de feedback op mijn teksten. Heel leerzaam om te zien waar jij naar kijkt en hoe je teksten beter maakt.

In de video vertel je de reden waarom je dingen aanpast. Dat geeft mij inzicht, meer dan alleen een verbeterde tekst. Bedankt, ben ik blij mee!

Susan Boot

wandelcoach

Wat is de prijs?

Wil jij ook makkelijker betere teksten schrijven?

De prijs voor dit volledige online trainingsprogramma Verdubbel je Schrijfsucces

bedraagt tijdelijk geen € 1.297,- maar € 897,-

(deze prijs geldt tot 30 juni 2022 en is exclusief 21% btw)

Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld?

je ontvangt direct een bevestiging

in je mailbox met enkele voorbereidende opdrachten om zoveel mogelijk uit dit online schrijfprogramma te halen.

Als jij graag een buddy krijgt toegewezen, kun je me dit direct laten weten. Dit is iemand die ook dit trainingsprogramma doorloopt en met wie je samen kunt leren, werken en schrijven.

Ook krijg je nogmaals de data waarop de online trainingssessies plaatsvinden en hoe je je hierop voorbereid. 

drie dagen later krijg je de instructie hoe je inlogt

in de online leeromgeving van SuccesProfessional. Zodra jij inlogt, start jouw trainingsperiode van een jaar. Wanneer je begint, bepaal je dus zelf: direct, een paar dagen of zelfs weken later!

Dit online trainingsprogramma is de basis van waaruit je leert, reflecteert, oefent, uitprobeert, werkt en ontdekt. Dit wordt aangevuld met:

 • vier online trainingssessies
 • feedback op je teksten
 • eventueel: sparren met een buddy
 • eventueel: aanvullende coaching

 

Na het inloggen krijg je direct toegang tot de introductieles

en daarna ontvang je wekelijks een seintje dat er weer een nieuwe les voor je klaarstaat. Stap voor stap word je in de goede volgorde door het programma geleid.

Na tien weken kun je bij alle lessen met de totaal zo’n zeventig trainingsvideo’s, vragen, (schrijf)opdrachten en waardevolle handouts. Na het inloggen houd je onbeperkt toegang, dus ook ná jouw trainingsperiode van een jaar kun je nog bij alle lessen. Voor als je even wilde kijken hoe het ook alweer zat…

Aanvullende individuele coaching

 • Heb jij erg last van een schrijfblokkade of schrijfangst?
 • Wil je graag samen met mij eens een voor jou belangrijke tekst bouwen?
 • Of heb je specifieke vragen, bijvoorbeeld dat je je ook verder wilt ontwikkelen in gesprekken voeren en/of presenteren?

Overweeg dan de schrijftraining Verdubbel je Schrijfsucces uit te breiden met één of meerdere coachingsgesprekken. We werken dan één-op-één, live of online. Maak gerust even een belafspraak via de oranje knop hiernaast. Ik hoor graag jouw verhaal, kijk wat ik voor je kan betekenen en maak graag een offerte op maat.

Twijfel je nog?

Check dan of jij het volgende bij jezelf herkent…

Zou jij:

N

makkelijker willen beginnen met het schrijven van een advies, rapportage, e-mail, webtekst, blog of… ?

N

je zekerder willen voelen over jouw eigen schrijfvaardigheden?

N

je volle hoofd met gedachten over jouw tekst makkelijker ‘op papier’ willen krijgen?

N

tijd willen besparen met jouw schrijftaak en dit makkelijker plannen?

N

jouw gedachten en daarmee ook je tekst logisch gestructureerd krijgen?

N

begrijpelijker en eigentijdser schrijven waardoor jouw lezers minder snel afhaken?

N

meer overtuigingskracht in jouw teksten krijgen zodat jouw lezers enthousiast worden van wat je voorstelt?

N

meer voldoening en werkplezier willen halen uit schrijven en trots zijn op het resultaat?

Scoor jij hierboven al twee keer JA?

Dan is Verdubbel je Schrijfsucces! zeker iets voor jou.

Vind je het prettig samen te overleggen of deze schrijftraining echt iets voor je is?

Plan dan gerust zelf een belafspraak in

en vertel me jouw verhaal. Dan licht ik je de mogelijkheden toe.

Wil jij meedoen aan deze unieke schrijftraining?

Meld je dan nu aan (tot 30 juni 2022 slechts EUR 897,-)

Veelgestelde vragen

Hoe technisch moet ik zijn om het online trainingsprogramma te doorlopen?

Het online trainingsprogramma staat in de overzichtelijke online leeromgeving van SuccesProfessional. Op het moment dat je hebt betaald, krijg je direct een bevestiging in je mailbox. Na drie dagen krijg je een e-mail waar in staat hoe jij je kunt registreren met een zelfgekozen mailadres waarop jij de e-mails wilt ontvangen en een zelfgekozen wachtwoord. Vrij simpel.

De online trainingssessies vinden plaats via Zoom. Je ontvangt hiervoor een link, zodra je je hebt aangemeld. Dit is te volgen via je computer, laptop, tablet of telefoon. En verder, als je ooit een videootje op je computer hebt aangeklikt en een mail hebt geopend, dan ben je echt voldoende toegerust om hieraan mee te doen. Eigenlijk wijst het zich vanzelf. Mocht je er toch niet uitkomen, dan help ik je natuurlijk op weg.

Is er bij deze schrijftraining ook 1-op-1 begeleiding?

Vanaf dat moment inlogt in de online leeromgeving start jouw trainingsperiode van een jaar. Binnen dat jaar mag je:

 • deelnemen aan de online groepssessies waar ik je verdieping op de leerstof en oefenmogelijkheden geef en jij bovendien al je vragen kwijt kunt;
 • mij 7X24 als digitale vraagbaak gebruiken;
 • coach ik jou in de online leeromgeving en ook daar kun je dus ook al je vragen en dilemma’s voorleggen;
 • mij twee keer jouw teksten insturen voor feedback. Hierop ontvang je van mij een persoonlijke videoboodschap terug met tips waarmee jij jouw teksten kunt verbeteren. 

Ná dat jaar behoud je overigens je toegang tot de online leeromgeving.  Dan kun je dus nog eens video’s terugzien vanuit het idee: hoe zat het ook alweer?

Zoek je meer individuele begeleiding van mij, bijvoorbeeld omdat je:

 • last hebt van vervelende schrijfangst of een schrijfblokkade?
 • al lang schrijfbelemmeringen voelt door jouw dyslexie?
 • samen met mij bepaalde teksten wilt opzetten?
 • een studie doet en hoopt dat ik je help met de teksten die je daarvoor moet schrijven?
 • de kwaliteit van jouw teksten ook erg afhangt van de gesprekken die je voert en/of presentaties die je geeft?
 • van jezelf weet dat je meer uit een trainingsprogramma haalt met een stok achter de deur, zoals regelmatige coachingsgesprekken?

Overweeg dan de schrijftraining uit te breiden met één of meer coachingsgesprekken. Plan in dat geval gerust een belafspraak in. Dan hoor ik wat je wensen zijn en kunnen we samen bepalen wat voor jou nodig is. Desgewenst kan ik daar een offerte van maken die je aan je leidinggevende kunt overhandigen. 

Hoeveel tijd ben ik ongeveer kwijt aan het online trainingsprogramma?

Oef, dat is een lastige vraag. Ik schat in dat je er per les zo’n twee à drie uur aan zult besteden. De eerste tien weken ontvang je telkens een nieuwe les. En voor dit alles heb je twaalf maanden de tijd. Je bent dus helemaal vrij om zelf te bepalen wanneer je welke les doorloopt. Wel raad ik je aan de volgorde van de lessen een beetje aan te houden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de vijf online trainingssessies: bij elkaar ook zo’n 13 uur.  Totaal zo’n 30 uur dus. 

Daarnaast ben je natuurlijk bezig met het schrijven van jouw tekst(en), om alle tips te toe te passen bij het schrijven van teksten voor jouw werk of onderneming. Maar… eigenlijk kun je dit natuurlijk als ‘werktijd’ beschouwen die je anders ook kwijt was geweest.

Maargoed het blijft een schatting: de één is natuurlijk al schrijfvaardiger of heeft meer ‘feeling’ voor schrijven dan een ander. De één heeft overwegend lange, complexe teksten om te schrijven, de ander schrijft vooral kortere e-mails of adviezen. De één heeft alle tijd, bij de ander is dat beperkt. 

Wanneer vinden online de trainingssessies plaats?

De data voor 2022 maak ik bekend zodra er voldoende mensen zijn gestart. Wil jij deze data graag ontvangen? Mail me dan even op contact@succesprofessional.nl

Hoe krijg ik persoonlijke feedback op mijn tekst?

Als je zelf een tekst in elkaar hebt gezet, heb je twee keer de mogelijkheid één tot drie teksten naar me in te sturen. Zo kan ik ze van feedback voorzien. De feedback geef ik je terug in een persoonlijke videoboodschap die je van me krijgt via WeTransfer, samen met de geredigeerde tekst(en).

Je ontdekt dan wat je slim hebt aangepakt en waar kansen liggen om jouw tekst nog aan te scherpen. Dit zijn vaak tips waar je ook voor andere teksten veel aan hebt. Ik houd daarbij rekening met jouw leerwensen die je in de introductieles hebt aangegeven. Zo ontwikkel je dat wat je ook graag bij jezelf of met je teksten wilde ontwikkelen.

Als je het fijn vindt, kan ik je ook feedback geven op jouw schrijfproces (de manier hoe jij tot je tekst bent gekomen). In dat geval ontvang ik ook graag de krabbels die jij in je voorbereiding hebt gemaakt. 

Je mag je teksten insturen binnen een jaar nadat je inlogde in de online leeromgeving.

 

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Als je je direct wilt aanmelden voor deze schrijftraining, klik je op de oranje aanmeldknop op deze pagina. Betaal je liever in drie termijnen, klik dan op de blauwe letters met oranje stippelrand. Je komt dan in de ‘verkoopomgeving’ van SuccesProfessional. Klik onderaan op de blauwe knop Afrekenen. Vervolgens heb ik jouw gegevens nodig om de factuur op te maken.

 • Heb je eerder al iets bij me hebt aangeschaft? Dan volstaat het invoeren van je e-mailadres aan de linkerkant om je gegevens erbij te halen.
 • Ben je er voor het eerst? Klik dan rechts op de blauwe knop ‘Doorgaan’.

Vervolgens heb je de keuze uit:

 1. Naderhand betalen door het laten opsturen van een factuur. Zo kun je de betaling via je werkgever laten lopen. Klik in dit geval het vinkje ‘Zakelijke bestelling’ aan, waardoor je de factuur op naam van je werkgever (of onderneming) kunt zetten.
 2. Direct afrekenen via iDEAL. Dit is de eenvoudigste en goedkoopste optie. Na je betaling ontvang je natuurlijk een factuur ervan in je mailbox.

Kom je er niet uit? Of wil je graag een offerte op papier? Stuur me dan gerust een e-mail via contact@succesprofessional.nl of maak even een belafspraak.

Is deze training ook in-company mogelijk?

Zeker!

Heb je belangstelling om met een paar collega’s, in jouw team of voor jouw organisatie een schrijftraining te organiseren? Neem in dat geval gerust contact met me op. Jaarlijks heb ik namelijk ruimte voor enkele in-company schrijftrainingen. We voeren dan eerst live of online een intakegesprek waarvan ik een voorstel maak op papier. Zo kun jij intern overleggen of dat voorstel past bij jullie wensen. 

Wat zeggen andere deelnemers?

Al honderden professionals gingen je voor. Ik durf te garanderen dat iedereen echt heeft gemerkt dat zij vaardiger zijn geworden in het bouwen en lekker leesbaar maken van teksten. Hier zie je nog een greep uit de reacties op de schrijftrainingen die ik de afgelopen jaren gaf:

 • Het is fijn dat de online schrijftraining in delen is geknipt, dan blijft het behapbaar.
 • Ik vind het prettig dat er ook interactie is tussen de deelnemer en Esther. Doordat Esther reageert op vragen en antwoord en verduidelijking geeft.
 • Het gebruik van filmpjes vind ik prettig. Het maakt het wat persoonlijker. Verder is het allemaal zeer duidelijk en overzichtelijk.
 • De afwisseling en het tempo vind ik prettig. Zo is het goed te combineren met het werk. En geeft tijd om zaken te laten bezinken.
 • Ik vind het prettig dat je de training op elk moment zelf kan inplannen in je agenda.
 • Het zijn korte lessen met een afwisseling van lezen, kijken en doen.
 • Fijn dat er de mogelijkheid om alles online in je eigen tempo te kunnen doen. Dat je direct aan de slag kan met hen geen wat je leert in de filmpjes.
 • Ik vind de opzet fijn en de stappen helder. Het is duidelijk, ik vind jouw stijl van presenteren prettig en dat helpt in mijn proces.
 • Ik vind het heel prettig om alle tips en trucs te horen/lezen. Hierdoor sta je even stil bij het schrijven van een tekst en word je weer bewust van datgene waar het om draait bij het schrijven van een tekst.
 • Het programma en de video’s zijn heel helder. goede opbouw, structuur en tips. Daarnaast heel stimulerend. Het echt schrijfwerk moet nog wel beginnen! Haha!
 • De korte stukjes tekst (afwisseling met video, kort, krachtig) blijft goed ‘hangen’.
 • Ik durf nu meer om feedback bij collega’s te vragen en mijn teksten worden er echt beter van.
 • Ik heb weer meer focus op de centrale boodschap en gun mezelf meer tijd om een goede brief neer te zetten. Het hoeft niet in één keer te staan en ik weet nu beter wanneer hij goed genoeg is.
 • Ik ben me veel meer bewust geworden van wat er komt kijken bij het schijven van een tekst.
 • Jawel, ik schrijf actiever en probeer het van tevoren ook meer te structureren. Ook let ik meer op de juiste lengte van zinnen, alinea’s, enzovoort. Fijn!
 • Ik kijk er nu positiever tegenaan en heb er meer zin in. Ook fijn om te beseffen dat het allemaal heel menselijk is en ik niet de enige ben die schrijven moeilijk vond.
 • De afgelopen maanden had ik veel schrijfwerk op het werk en ik neem de tips zoveel mogelijk mee. Het helpt mij goed op weg en ook goed te starten. Met wat minder twijfels begin ik en ik heb minder last van beperkende gedachten.
 • Mindmap is OK! Nooit op deze manier gewerkt. Ik begin altijd maar met schrijven. Ook het beknopt formuleren van het kernprobleem aan het begin van het schrijven, creëert overzicht.
 • Ik denk veel bewuster na, vooraf als ik ga schrijven en tijdens het schrijven. Ik probeer dicht bij mijn doel te blijven. Ik ben mij zelf bewust welke schrijfstijl bij mij past.
 • Ja, ik heb er al meer plezier in! Ik ga er luchtiger mee om en voel me minder onzeker over mezelf.

 

“Ik schrijf nu veel bewuster, bijvoorbeeld dat ik kies voor mijn schrijfstijl en vooraf veel beter nadenk over de opbouw. Ook heb ik goeie tips gekregen om helder en eigentijds te schrijven.

Er waren mooie, inspirerende voorbeelden en ook goeie feedback op mijn tekst waardoor ik nu weer verder kan. Schrijven geeft nu energie in plaats van weerstand: schrijven is weer leuk! 

Het was ook een goede opzet van de training, goed voorbereid en goed ingespeeld op actuele vragen. Esther, je bent helder, duidelijk en creatief. Dank je!

Ik weet nu hoe ik een tekst kan voorbereiden: hoe zet ik een structuur op, wat is belangrijk om wel/niet te noemen, hoe schrijf ik zodanig iets op dat het lekker leest? 

Ik liep er tegenaan dat ik soms slecht kon starten met een tekst. Met het bouwplan van fase 1 en 2 kan ik nu structuur geven aan de opzet van m’n tekst. Erg fijn.

Mijn denkproces voordat ik een tekst ga schrijven is veranderd. Daarmee is het voorbereiden van het schrijven van een tekst zeer geoptimaliseerd.

Volg deze een unieke en  volwaardige schrijftraining: een slimme combinatie van zelfstandig leren én mijn begeleiding

voor geen € 1.297,- maar € 897,-

(deze aanbieding geldt tot 30 juni 2022 en is exclusief 21% btw)

Zet jouw schrijftraining in gang met de oranje knop hieronder:

Of betaal in drie termijnen van € 315,- (ex btw).

Vind je het fijn om eerst nog even met mij te overleggen? Bel dan gerust een belafspraak in!