Bouw jouw eigen TED-talk! – 2020

 

 

Wil jij:

 • een belangrijke periode, ontdekking of ervaring ombouwen naar een mooi verhaal?
 • een stap zetten om meer naar buiten te treden met jouw dienst, product, boodschap of ervaring?
 • anderen inspireren met jouw idee, ervaring, vakgebied of expertise?
 • jouw eigen TED-talk hebben, zodat je deze (of delen ervan) kunt laten horen of lezen, waar en wanneer je maar wilt?

Druk bezig tijdens de TED-training

Gun jezelf dan het traject ‘Bouw jouw eigen TED-talk!’. Mijn ervaring als TED-sprekerscoach en communicatietrainer zet ik graag in om jou te begeleiden naar een mooi eindresultaat: een compacte en inspirende TED-talk!

 

Anton beleefde deze training eerder…

Anton Stolte, deelnemer TED-training 2017

De wens om een TED-talk te maken kwam voor mij voort uit de behoefte om kernachtiger te worden in mijn verhaal om zo mijn ervaringen te delen en mijn boodschap over te brengen. Ik wilde het leuker maken, met voorbeelden en beelden.

Een TED-talk maken bleek een boeiend en persoonlijk ontwikkelproces, met veel nadenken, dromen en mijmeren, opschrijven, strepen, kiezen en dan weer nadenken over mooie voorbeelden en aansprekende oneliners. Ik betrapte mezelf er op dat iedere dag wel even de voorbereidende vragen en richtinggevende opdrachten van Esther in mijn hoofd zaten te broeden.

Op de trainingsdag pakte ik voor het eerst de kans mijn presentatie eens hardop te geven; spannend! Maar vooral was het waardevol daarna geïnspireerd te worden Esther en de anderen, hoe ik hem nog kon aanscherpen. Vóór de trainingsdag kende ik de anderen eigenlijk niet. Maar aan het einde voelde ik echt verwantschap, vriendschap zelfs.

Last but not least: Esther laat je gast zijn van begin tot eind, met eigengemaakte lekkernijen bij de koffie én een heerlijke lunch van Heerlijk Lokaal. Tot slot een drankje en lekker hapje bij de evaluatie. Dit inspirerende traject rijker ben ik met voornemens om er nog mee verder te gaan huiswaarts gefietst, vertrouwend dat ik een boodschap heb die van waarde is voor een ander. En zo is het ook gegaan.

Echt, ik heb geen aandelen of een zakelijke relatie met Esther. Maar ik ben gewoon heel tevreden en enthousiast over deze training en haar wijze van trainen, Ik gun je ook deze leerervaring en kennismaking met Esther. De kosten van de opleiding ervaar ik als niet-duur voor wat je gaat krijgen; ‘oprechte’ aandacht en betrokkenheid van een trainer is niet te meten of in geld uit te drukken.

Mocht je trouwens nog meer willen weten over deze training? Neem gerust contact met mij op: anton.stolte@gmail.com.

Marieke als spreker op TEDx Apeldoorn 2016

Nog een verhaal van een TED-ervaringsdeskundige

Ook Marieke van Dam ervaarde dit hele TED-bouwproces aan den lijve: zij sprak in 2016 op TEDx Apeldoorn in Paleis Het Loo met haar talk ‘Rediscover joy and adventure in daily life’.

Wat Marieke vooraf niet vermoedde was de grote impact die het maken én geven van haar TED-talk op haarzelf en haar business had. Ze vertelt hierover in onderstaande video:

Jawel… 500+ (!) nieuwe kopers van haar card-desk, vele nieuwe inzichten voor zichzelf, een compact en boeiend verhaal dat ze kan delen op haar site, sociale media en op andere podia en niet te vergeten: de vele dankbare mensen die oprecht geïnspireerd waren door haar talk!

Dus ;-)…

Nu is misschien spreken op een heuse TEDx-bijeenkomst voor jou een brug te ver. Maar het bouwen en hebben van een eigen TED-talk is voor veel mensen van grote waarde. Daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Het bouwproces scherpt je gedachten, geeft jouw ervaringen betekenis en woorden aan jouw boodschap. En zodra je eenmaal jouw TED-talk hebt, kun je hem in delen of als geheel gebruiken waar en wanneer je maar wilt! Als start van een presentatie of workshop, op je homepage, in een blog, tijdens een netwerkgesprek, noem maar op…

Er zijn trouwens nog veel méér redenen waarom deze training voor jou waardevol kan zijn:

  1. Je hebt wel eens TED-talks of sprekers gezien en denkt stiekem: dat wil ik ook!
  2. Je wilt graag jouw presentatiedrempel ‘slechten’, jouw angsten overwinnen en méér en eens écht spreken voor een groep(je).
  3. Je zoekt een veilige omgeving om stapje voor stapje en met hulp een goed verhaal te bouwen en te geven.
  4. Je wilt een krachtige verhaal om online of live ook echt te geven.
  5. Je gelooft dat je met hulp van anderen verder komt met het écht bouwen en geven jouw eigen talk.
  6. Je wilt voorkomen dat je gaat ploeteren in je eentje.
  7. Je wilt de hulp en inspiratie van en door andere professionals en de constructieve en kritische feedback vanuit onze ervaring niet missen.
  8. Je zoekt verdieping en bezieling in je werk en je leven.
  9. Je hoopt op verdieping in jezelf, op nieuwe inzichten over jezelf.
  10. Je zoekt verbanden die je nu mogelijk nog niet ziet waarom jij doet wat je doet.
  11. Je wilt jouw WHY verwoorden.
  12. Je zoekt woorden om jouw leven aan je werk te verbinden: jouw bestemming, een betekenis aan jezelf en wat jij met jouw leven hier op aarde brengt of hebt gebracht.
  13. Mogelijk heb je een lange weg bewandeld waardoor je bent waar je nu bent. Dát verhaal wil je woorden geven in een krachtige, compacte presentatie.
  14. Je wilt jouw idee dat je de moeite van het verspreiden waard vindt in mooi verhaal gieten.
  15. Je bent vakidioot of hebt een bijzondere expertise, hobby of liefhebberij en wilt dit met de wereld delen.
  16. Je hebt een origineel concept, maar hebt moeite om het aan de man te brengen. Je zoekt een inspirerende en aansprekende manier om dit wél te doen.
  17. Je wilt woorden geven aan jouw ideaal om de wereld een stukje mooier te maken.
  18. Je kunt extra PR-materiaal goed gebruiken: live of online.
  19. Je wilt meer zichtbaar zijn met jouw dienst of product waaraan je ook jouw verhaal en gezicht verbindt.
  20. Je hoopt dat mensen aan JOU denken als ze horen over jouw dienst of product.
  21. Je wilt een nieuwe manier leren om te spreken voor een groep. Het ambacht leren van inspirerend spreken.
  22. Je wilde altijd al iets met storytelling…
  23. Je wilt anderen inspireren, laten meeliften, laten profiteren van jouw ervaring, jouw werk- en levenslessen.

Herken je hier iets in? Graag zet ik dus al m’n expertise in om jou te helpen bij het bouwproces. Om jouw boodschap helder te krijgen. Om jouw verhaal compact, gestructureerd, boeiend en overtuigend te krijgen…

Praktische informatie

 • We starten met drie online voorbereidingssessies, met telkens zo’n twee weken tussentijd. Per sessie krijg je gerichte opdrachten waarmee je zelf het begin kunt maken om stap-voor-stap jouw talk te bouwen. Een opname van iedere sessie ontvang je trouwens in je mailbox.
 • Ook ontvang je dan een exemplaar van het basisboek De TED-methode van Chris Anderson, the head of TED.
 • Vervolgens vindt een live trainingsdag plaats op een nader te bepalen datum, van 9.30 tot 17.30 uur in de ruimte ‘Hanging Around’ van Tot2021 in Apeldoorn (200 meter van station Apeldoorn). Maximaal vier personen kunnen hieraan deelnemen. Zo is er genoeg tijd en aandacht voor iedereen.
 • Gedurende deze periode krijg je toegang tot de besloten WhatsApp-groep om je vragen in te stellen, je dilemma’s voor te leggen en je successen te vieren. Ik ben de hele periode beschikbaar om je verder op weg te helpen met jouw talk.

De prijs voor dit alles bedraagt EUR 497,–. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief alle voorbereidingssessies, hét boek De TED-methode van Chris Anderson, mijn begeleiding op de live trainingsdag met koffie, thee, uitgebreide lunch en afsluitende borrel met versnaperingen.


Voel je vrij contact met me te zoeken, zodat je even kunt overleggen of dit TED-trainingstraject ook voor jou geschikt is.