Verdubbel je Schrijfsucces!

Leer stap voor stap makkelijker betere teksten te schrijven voor je werk!


Moet jij voor je werk teksten schrijven? Dus: notities, adviezen, rapporten, plannen, artikelen, offertes, e-mails, blogs, brieven… noem maar op? Professionals, in loondienst en zelfstandig, vertellen me dan vaak dit soort dingen:

 • “Ik schuif dat schrijven altijd voor me uit; ik vind ’t moeilijk om te beginnen.”
 • “Er zit van alles in m’n hoofd, maar ik krijg die tekst niet gestructureerd op papier.”
 • “Mijn teksten zijn vaak te lang/te ambtelijk/te onbegrijpelijk/… voor anderen.”

Misschien herken je er iets in?

Zelf herken ik het helaas wel. Jarenlang heb ik voor mijn werk als beleidsmedewerker belangrijke brieven, mails, plannen en adviezen moeten schrijven. Maar professioneel, zakelijk of klantgericht schrijven had ik eigenlijk nooit goed geleerd. Ja, tijdens mijn studie moest ik schrijven: mijn scriptie, enkele papers. Maar ik kwam er al gauw achter: schrijven voor mijn werk is echt iets anders. En dus deed ik maar wat. Ik schreef puur op intuïtie.

Het resultaat? Veel geploeter en nogal onoverzichtelijke en lange teksten.

In 2000 nam ik een beslissing die uiteindelijk mijn leven een nieuwe impuls gaf: ik nam deel aan een schrijftraining. Ik leerde wat een goede tekst voor mijn werk was en hoe ik dat slim zelf kon creëren. Superfijn! Maar dat was niet het enige… De desbetreffende trainer gaf gehoor aan mijn wens om het trainersvak in te stappen. En jawel, de keuze voor deze training leverde mij ook nog eens een nieuwe baan op!

Ik mocht dus starten als communicatietrainer bij dit gerenommeerde bureau Plattel en Partners. Eerst specialiseerde ik me in trainingen over het voeren van gesprekken en over presenteren. Nadat ik ervaring had opgedaan als trainer én als schrijver van winnende offertes, overtuigende adviezen en heldere mails en brieven, ben ik vanaf 2008 nota bene zelf ook schrijftrainingen gaan geven en was ik ineens de trainer die professionals begeleidde bij hun schrijftaak. Wonderlijk hoe het soms kan lopen…

sp-logo-ster-def_v2

Maar, terug naar jou…

Stel je voor dat ook jij leert hoe je jouw teksten voor je werk sneller en makkelijker op papier krijgt? Én dat die ook nog eens lekker lezen en lezers overtuigen… Dat je dus:

 • Byebye kunt zeggen tegen je uitstelgedrag of het wezenloos voor je uit staren naar zo’n wit scherm, omdat jij begrijpt hoe jij handig start met het schrijven van jouw tekst.
 • Tijd overhoudt doordat je een slimme aanpak hebt geleerd om jouw gedachten over de tekst gestructureerd op papier te krijgen.
 • Plezier en voldoening krijgt door de controle die je voelt over jouw schrijfproces en dat jou bovendien een toptekst oplevert waar je trots op zult zijn.
 • Enthousiaste lezers aantrekt, omdat jij weet hoe je compacte, overtuigende en eigentijdse teksten maakt.

Met het blended trainingsprogramma ‘Verdubbel je Schrijfsucces!’ krijg je dit allemaal voor elkaar!

monique-krings-heussen“Ik vind het een reuzeleuke en zinvolle training!”

Monique Krings-Heussen, Kerkrade.

adinda-hukema-storteboom“De korte stukjes tekst, afgewisseld met krachtige video’s echt blijven goed ‘hangen’. Ik vind dat er heel waardevolle en toepasbare informatie in staat, het werkt prettig!” Adinda Hukema-Storteboom, Zwolle

 

Of je nu in loondienst bent of eigen ondernemer; in veel functies schrijf je soms of vaak een tekst omdat je iets bij jouw lezer(s) wilt bereiken. Mijn schrijftrainingen zijn dan ook bedoeld voor professionals die iets willen bereiken met hun teksten: dat jouw lezers na het lezen van jouw advies, mail, plan, offerte, blog of rapport iets WETEN, iets gaan VINDEN of iets gaan DOEN. Heb jij ook die wens? In de training leer ik je hoe jij met jouw tekst meer bereikt. En dat ga je ook meteen toepassen, onder mijn begeleiding.

Het maakt eigenlijk niet uit in welke branche je zit. Professionals die tot nu toe deelnamen aan mijn trainingen, waren bijvoorbeeld projectleiders, adviseurs, ondernemers, consultants, coaches of financial controllers. Maar ook ontwerpers, teamleiders, schooldirecteuren, kwaliteitsfunctionarissen, coördinatoren,  juristen, secretaresses, auditors, ICT-specialisten, beleidsmedewerkers, procesondersteuners, ingenieurs… en zo kan ik nog wel even doorgaan…

geert-jan-zweegman“Buitengewoon nuttig en leuk om zo met onze offertes bezig te zijn; leren waar we nog konden verbeteren en waar overtuigend schrijven ‘m allemaal in kan zitten. Door dit met elkaar te doen heeft het mij en ons als team weer enthousiasme en nieuwe energie gegeven. Leuk!”

Geert Jan Zweegman, managing consultant Water bij APPM Hoofddorp

 

Geef jouw loopbaan een boost en start de training ‘Verdubbel je Schrijfsucces!’. Hoe jij makkelijker en sneller lekker leesbare teksten schrijft is namelijk echt te leren! Met dit blended trainingsprogramma combineer je de voordelen van online leren met mijn persoonlijke begeleiding: tijdens twee trainingsdagen, 1-op-1 met mij en eventueel samen met een buddy die tegelijkertijd met jou deze schrijftraining volgt. Gemixte leervormen. Blended dus.

Het fundament is het online trainingsprogramma. Hierin ga je met zo’n vijftig korte video’s en ook met vragen en oefeningen aan de slag in de volgende lessen:

 • Introductieles: in deze les krijg de  succesfactoren om zoveel mogelijk rendement uit jouw trainingsperiode te halen.
 • Les 1 – Waarom het vaak mis gaat: hier ontdek je waarom schrijven vaak mis gaat en tot welk schrijverstype jij behoort en hoe jij schrijven voor jezelf moeilijk maakt.
 • Les 2 – Strategie voor het bouwen van lekker leesbare teksten: in les 2 onthul ik de slimme strategie voor het snel schrijven van lekker leesbare teksten: het 5-fasenmodel.
 • Les 3 – Bepaal de context: stap 1 van het 5-fasenmodel leidt jou stapsgewijs door enkele beslissingen die je moet nemen, nog voordat je één letter op het papier hebt.
 • Les 4 – Bepaal je boodschap: ook hier krijg je stap-voor-stap handige manieren aangereikt om al jouw gedachten over de tekst kernachtig en gestructureerd uit je hoofd op het papier te krijgen.
 • Les 5 – Niet miepen maar typen! Ik geef je tips hoe je jou eerste concept schrijft. En natuurlijk mag je dit ook direct doen voor jouw eigen tekst die je mogelijk toch al moest schrijven.
 • Les 6 – Maak je tekst communicatief: deze belangrijke les geeft je twintig schrijftrucs waarmee jij jouw tekst lekker leesbaar maakt. Ook krijg je handreikingen hoe je handig feedback op jouw tekst vraagt, zodat je je tekst echt beter maakt.
 • Les 7 – Maak je tekst definitief: je leert waar je aan moet denken om de punten op de i te zetten, zodat jouw tekst correct en verzorgd de deur uit gaat.
 • Les 8 – Aandachtspunten per tekstsoort: deze les geeft nog aandachtspunten om specifiek op te letten bij verschillende teksten, zoals een advies, artikel, offerte, blog, verslag of brief.

Tot dit online trainingsprogramma heb je negen maanden toegang. Bovendien kun je direct starten zodra jouw betaling binnen is! Naast dit online trainingsprogramma bestaat deze training uit:

 1. Twee ‘live’ trainingsdagen in Apeldoorn waarin ik je persoonlijk help om jouw schrijfvaardigheden een flinke oppepper te geven.
 2. Twee keer feedback van mij op teksten die jij zelf tijdens je trainingsperiode geschreven hebt in de vorm van een heuse persoonlijke videoboodschap aan jou.
 3. Permanente digitale vraagbaak en regelmatig mijn reactie op de antwoorden die jij geeft in het online trainingsprogramma.
 4. Alle uitgebreide hand-outs, zoals die paginalange met oubollige woorden die je anno nu maar beter niet meer in zakelijke teksten gebruikt. Natuurlijk geef ik je direct een eigentijds synoniem als alternatief bij. Of wat te denken van de lijst met 123 meest fout geschreven woorden?
 5. Formats voor achttien tekstsoorten: van e-mail, advies en blog tot projectplan.
 6. Jouw bijzondere schrijfwensen mag je altijd aan me doorgeven; ik zorg dat je er antwoord op krijgt en… wie weet maak ik er we een extra les van!

Alles bij elkaar volg jij een volwaardige ‘blended schrijftraining’: een slimme combinatie van ‘live’ en ‘online’ leren op het moment dat het jou uitkomt.

sp-logo-ster-def_v2

Een samenvatting van de voordelen van dit blended trainingsprogramma zijn de volgende:

 • Je leert waar, wanneer en hoe snel je maar wilt: op je tablet of telefoon, in de trein of op je werk.
 • Je doorloopt precies die video’s en opdrachten die voor jou het meest relevant zijn, zo vaak als je maar wilt en in het tempo dat bij jou past.
 • Jouw vragen kun je 7×24 aan mij stellen via de chat in de online leeromgeving.
 • Je hebt negen maanden toegang tot alle theorie, tips en trucs voor een zeer gunstige prijs.
 • In de videofeedback ontdek je hoe je jouw teksten kunt verbeteren.
 • Tijdens de trainingsdagen krijg je tijd om met mijn hulp te werken aan je eigen teksten; werken en leren tegelijk dus.
 • Je hebt bovendien een stok achter de deur door het regelmatige contact dat we hebben en de remindermails die je wekelijks in je mailbox ontvangt.

brigitte-strikwerda“Heel handig, want ik kan mijn eigen tijd inplannen, alles rustig doornemen, video’s opnieuw bekijken en stil zetten, enzo. Prima!”

   Brigitte Strikwerda, Apeldoorn

 

meike-schiereck

“De eerste drie lessen van de schrijftraining zijn echt al heel inspirerend geweest! Ik merk dat ik tijdens het schrijven anders nadenk en het anders aanpak. Ik ben ook actiever aan het formuleren en gebruik mijn ‘droedelwerkjes vooraf’ ook meer als input voor het uiteindelijke stuk. Heel nuttig!”

Meike Schiereck, Adviseur Opleiden&Ontwikkelen Diakonessenhuis Utrecht

 

 

De prijs voor dit volledige blended trainingsprogramma bedraagt EUR 1.297,- (exclusief btw). Je leert dan alle essentiële schrijfvaardigheden waar jij de rest van je professionele loopbaan voordeel van hebt! Probeer voor dit bedrag maar eens  negen maanden een tekstschrijver of schrijfcoach in te schakelen… of een vergelijkbare schrijftraining te vinden…

Zodra jij je hebt aangemeld, ontvang jij direct de eerste e-mail waarmee jij jouw negen maanden toegang kunt regelen tot de online leeromgeving van SuccesProfessional. Op dat moment kun je dus met de eerste les beginnen en help ik je verder om jou het schrijfambacht bij te brengen. Ook ontvang je van mij dan de mogelijkheid je aan te melden voor de twee ‘live’ trainingsdagen waar ik je persoonlijk begeleid met jouw teksten. Het wijst zich helemaal vanzelf.

Wil jij meedoen aan deze unieke schrijftraining? Meld je aan met deze groene knop:

sp-logo-ster-def_v2

Twijfel je nog? Check dan of jij het volgende bij jezelf herkent…

Zou jij:

 • makkelijker willen beginnen met het schrijven van een offerte, plan, advies, mail, webtekst, blog of… ?
 • alle gedachten over jouw onderwerp eenvoudiger ‘op papier’ krijgen?
 • tijd willen besparen met jouw schrijftaak van belangrijke teksten?
 • een tekst logisch gestructureerd krijgen?
 • begrijpelijker schrijven?
 • meer overtuigingskracht in jouw teksten krijgen?
 • meer voldoening of werkplezier willen halen uit schrijven?
 • een slimme manier willen leren om snel en gestructureerd een heldere tekst te schrijven?

Scoor je hierboven al twee keer JA? Dan is deze training Verdubbel je Schrijfsucces! zeker iets voor jou.

Blije schrijver 3

FAQ’s: veel gestelde vragen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Als je je wilt aanmelden voor dit programma, klik je op de groene aanmeldknop op deze pagina. Je komt dan in de ‘verkoopomgeving’ van SuccesProfessional. Klik onderaan op de blauwe knop Afrekenen. Vervolgens heb ik jouw gegevens nodig om de factuur op te maken. Als je al eerder iets bij me hebt aangeschaft, volstaat het invoeren van je e-mailadres aan de linkerkant om je gegevens erbij te halen. Ben je er voor het eerst, klik dan rechts op de blauwe knop ‘Doorgaan’.

Vervolgens heb je de keuze uit:

 1. Naderhand betalen door het laten opsturen van een factuur. In dit geval breng ik wel € 15,–administratiekosten in rekening. Maar, zo kun je de betaling bijvoorbeeld via je werkgever laten lopen. Klik in dit geval het vinkje ‘Zakelijke bestelling’ aan, waardoor je de factuur op naam van je werkgever (of onderneming) kunt laten zetten.
 2. Direct afrekenen via iDEAL. Dit is de eenvoudigste en goedkoopste optie. Na je betaling ontvang je natuurlijk een factuur ervan in je mailbox.

Heb je een kortingscode? Vul die in de betaalomgeving in en klik op de groene button erachter. De korting wordt dan automatisch verwerkt in je winkelwagen.

Kom je er niet uit? Wil je even overleggen? Stuur me dan gerust even een bericht.

Hoe technisch moet ik zijn om het online trainingsprogramma te doorlopen?

Het online trainingsprogramma staat in de overzichtelijke online leeromgeving van SuccesProfessional. Op het moment dat je hebt betaald, krijg je direct een e-mail waarmee jij je kunt registreren met een zelfgekozen mailadres waarop jij de e-mails wilt ontvangen en een wachtwoord. Vanaf dat moment starten jouw negen maanden toegang. En verder, als je ooit een videootje op je computer hebt aangeklikt en een mail hebt geopend, dan ben je echt voldoende toegerust om hieraan mee te doen. Eigenlijk wijst het zich vanzelf. Mocht je er toch niet uitkomen, dan help ik je natuurlijk op weg.

Is er bij deze schrijftraining ook 1-op-1 begeleiding?

Tijdens dit blended trainingsprogramma is er zeker 1-op-1 begeleiding. Tijdens de online training mag je mij als digitale vraagbaak gebruiken. Ook mag je jouw zelfgeschreven teksten voor twee maal voor feedback aan mij voorleggen. Hierop ontvang je van mij een persoonlijke videoboodschap terug met tips waarmee jij jouw teksten kunt verbeteren. Ook tijdens de twee trainingsdagen kun je natuurlijk jouw specifieke vragen aan mij voorleggen.

Kun je aangeven hoeveel tijd ik ongeveer kwijt ben aan het online trainingsprogramma?

Oef, dat is een lastige vraag. De één is al vaardiger en heeft er meer ‘feeling’ voor schrijven dan een ander. De één heeft overwegend lange, complexe teksten om te schrijven, de ander schrijft vooral kortere brieven. De eerste acht weken ontvang je telkens een nieuwe les. Als ik een inschatting moet geven (wat ik mede baseer op andere deelnemers die dit programma al volgden), adviseer ik je per les zo’n twee uur aan te besteden. Daarnaast ben je natuurlijk ook bezig met het schrijven van jouw tekst, om alle tips te gebruiken voor het schrijven tijdens jouw werk. Maar… eigenlijk kun je dit natuurlijk gewoon als ‘werktijd’ beschouwen die je anders ook kwijt was geweest. De twee trainingsdagen die je in jouw trainingsperiode mag meedoen zijn van 10.00 tot 16.00 uur in Apeldoorn.

Hoe krijg ik persoonlijke feedback op mijn tekst?

Als je zelf een tekst in elkaar hebt gezet, heb je één keer de mogelijkheid die naar me in te sturen. Zo kan ik die van feedback voorzien. Als je het fijn vindt, kan ik je ook feedback geven op jouw schrijfproces (de manier hoe jij tot je tekst bent gekomen). In dat geval ontvang ik ook graag de krabbels die jij in je voorbereiding hebt gemaakt. De feedback geef ik je in een persoonlijke feedbackvideo terug wat je slim hebt aangepakt en waar kansen liggen om jouw tekst nog aan te scherpen. Ik houd daarbij rekening met jouw leerwensen die je in de introductieles in je online werkboek hebt aangegeven. Zo ontwikkel je wat je ook graag bij jezelf of met je teksten wilde ontwikkelen.

Geef jezelf als professional een boost met deze in Nederland unieke online schrijftraining! Je hele verdere loopbaan zul je hier plezier van hebben.

Wat doen we precies op die live trainingsdagen?

Tijdens de trainingsdagen ga ik (verder) in op onderdelen die je in het online programma nog wilt gaan volgen of al hebt gevolgd. We maken buddy’s met wie je tijdens het programma contact houdt, die je helpt en stimuleert. We doorlopen verschillende schrijfoefeningen die ik vooraf heb ontwikkeld met input van jouw teksten. Je werkt verder aan je eigen tekst (of een tekstopdracht die ik je geef), waarbij je je buddy en mij kunt inschakelen om te sparren. Bovendien ontmoet je andere ambitieuze professionals die net als jij beter willen worden in het schrijven van zakelijke teksten. En verwen ik je met een mooie omgeving en een goeie catering!

Wanneer vinden deze trainingsdagen plaats? En waar?

Informatie over de data van de trainingsdagen ontvang je per mail bij de start van jouw trainingsperiode. Lukt het je niet om tijdens jouw negen maanden op twee trainingsdagen aan te schuiven? Dan kijken we samen welke oplossing voor jou het beste is. Alle trainingsdagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur op een prettige locatie in Apeldoorn.

Is deze training ook in-company mogelijk?

Zeker! Heb je belangstelling om met jouw team of in jouw organisatie een schrijftraining te organiseren? Neem in dat geval gerust contact met me op. Ieder jaar heb ik namelijk ruimte voor enkele in-company schrijftrainingen.

Wat zeggen andere deelnemers?

Al honderden professionals zijn je voorgegaan. Ik durf te garanderen dat iedereen echt heeft gemerkt dat zij vaardiger zijn geworden in het bouwen en lekker leesbaar maken van een tekst. Hieronder zie je nog een greep uit de reacties op de schrijftrainingen die ik de afgelopen jaren voor verschillende organisaties gaf:

 • “Ik schrijf nu veel bewuster, bijvoorbeeld dat ik kies voor mijn schrijfstijl en vooraf veel beter nadenk over de opbouw. Ook heb ik goeie tips gekregen om helder en eigentijds te schrijven.
 • Er waren mooie, inspirerende voorbeelden en ook goeie feedback op mijn tekst waardoor ik nu weer verder kan. Schrijven geeft nu energie in plaats van weerstand: schrijven is weer leuk! 
 • Het was ook een goede opzet van de training, goed voorbereid en goed ingespeeld op actuele vragen. Esther, je bent helder, duidelijk en creatief. Dank je!” 
 • “Ik weet nu hoe ik een tekst kan voorbereiden: hoe zet ik een structuur op, wat is belangrijk om wel/niet te noemen, hoe schrijf ik zodanig iets op dat het lekker leest? “
 • “Ik liep er tegenaan dat ik soms slecht kon starten met een stuk tekst. Met het bouwplan kan je nu structuur geven aan de opzet van je tekst. Erg fijn.”
 • “Mijn denkproces voordat ik een tekst ga schrijven is veranderd. Daarmee is het voorbereiden van het schrijven van een tekst zeer geoptimaliseerd.”

 


Heb je vragen? Mail me gerust. Samen komen we er vast wel uit.

Op jouw schrijfsucces!

Esther

esther contact