Ontwikkel je tot spellingstrateeg en leer foutloos te schrijven!

Leer foutloos schrijven als professional met (en zonder!) dyslexie

“Ik voel me altijd onzeker als ik schrijf… Ik schaam me zelfs.”

Deze zin hoor ik vaak als er mensen met dyslexie in m’n schrijftraining zitten. Zij ervaren ‘schrijven’ als een noodzakelijk kwaad in hun werk en zoeken allerlei omwegen om maar niet te hoeven schrijven. En dan te bedenken dat wel 5 tot 7% van de professionals dyslexie heeft, al dan niet bewust.

Monique Krings-Heussen

Vorig jaar jaar sprak ik met Monique Krings-Heussen, nota bene één van de deelnemers van m’n online schrijftraining. Zij is expert in het begeleiden van volwassenen met dyslexie bij de Adelante Zorggroep. Wat mij ontzettend verbaasde was haar bewering dat professionals met dyslexie nagenoeg foutloos kunnen leren schrijven, als zij ‘schrijven’ zien als ‘woorden bouwen’ en daarbij slechts vijf spellingsregels goed leren toepassen!

Zeer blij ben ik dan ook, dat zij wederom bereid is haar kennis over dyslexie en deze spellingsregels te delen. Ik vraag me namelijk sterk af, of iedereen met  (maar ook zonder!) dyslexie deze ‘Woordenbouwmethode’ met de vijf spellingsregels kent…

Eigenlijk ontkomt iedere professional er eigenlijk niet aan om te schrijven voor z’n werk. Dyslexie of niet. Al was het maar nu de sociale media en WhatsApp ook in de zakelijke wereld zijn doorgedrongen.

Maar, heb jij misschien ook allerlei trucs ontwikkeld om specifiek jouw dyslexie of meer algemeen jouw onzekerheid over je spellingsvaardigheden te verhullen? Denk aan:

 • vaker gesprekken voeren,
 • afhankelijk zijn van collega’s om te redigeren,
 • tegen beter weten in vertrouwen op de spellingscontrole.

Wil jij als professional met (of zonder!) dyslexie foutloze teksten schrijven voor je werk? Meld je dan hieronder aan voor het GRATIS webinar op donderdagavond 28 september om 20.00 uur ‘Ontwikkel je tot spellingstrateeg!’.

Na dit uur:

 • snap jij waar professionals met dyslexie in hun werk vooral tegenaan lopen en welke (vaak niet-effectieve) strategieën zij inzetten om hiermee om te gaan.
 • ken je de ‘Woordenbouwmethode’.
 • weet je met welke vijf spellingsregels jij je kunt ontwikkelen tot spellingstrateeg waardoor je jouw teksten voortaan nagenoeg foutloos schrijft.

Dit webinar kun je gewoon vanaf je computer, laptop, tablet of telefoon bijwonen, waar je ook maar bent. Je krijgt een berg aan nuttige informatie en kunt live je vragen aan me stellen via de chat. Aanmelden doe je simpel: klik op de groene button hieronder en laat je naam en mailadres achter, dan is je plek verzekerd.

JA, IK DOE MEE AAN DE ONLINE TRAINING ‘Ontwikkel je tot spellingstrateeg!’

Twijfel je nog om je aan te melden? Check dan of jij het volgende bij jezelf herkent:

 • Vermijd jij schrijven in je werk, omdat je bang bent voor foutjes in je tekst?
 • Zitten de gedachten over het onderwerp wel in je hoofd, maar krijg je ze niet op papier?
 • Belemmert dyslexie je in jouw werk?
 • Voel je je onzeker over jouw kennis van de spellingregels?
 • Heb je niet altijd de mogelijkheid om een collega jouw teksten te laten checken?
 • Zoek je structuur in de berg aan spellingsregels die onze Nederlandse taal rijk is?

Ja? Dan is dit webinar zeker een aanrader voor jou.

JA, IK DOE MEE AAN DE ONLINE TRAINING ‘Ontwikkel je tot spellingstrateeg!’

Monique en ik heten je de 28e van harte welkom!
Esther