Esther Bosmans

“Had ik toen geweten wat ik nu weet…

Dan had ik mezelf een afgang bespaard en mijn publiek met een glimlach aangekeken en meegenomen in een boeiender verhaal.”

Bereik meer succes en bewondering

Hoe het begon

Oef, ik herinner het me nog goed. Je ziet mij hier tijdens een ‘werkpresentatie’, halverwege de jaren negentig, enkele jaren na mijn studie. Mijn ademhaling zat dramatisch in het gedrang en mijn wangen gloeiden zo rood als het truitje. Had ik toen geweten wat ik nu weet… Dan had ik mijn publiek meegenomen in een boeiende speech.

Mijn gesprekken bereidde ik nauwelijks voor: ik deed maar wat. Soms zag ik er erg tegenop en vermeed ik ze zelfs. Feedback geven aan een collega bijvoorbeeld: aarch! Ik lag er wakker van. De teksten die ik toen schreef waren vooral lang. Ik schreef zoals ik dacht: van de hak op de tak. Nooit had ik geleerd hoe je stap voor stap tot een heldere tekst komt. Geen idee had ik wat er komt kijken bij het voeren van een constructief gesprek of hoe je een boeiende presentatie opzet en geeft.

Hoe het verder ging

In 2000 startte ik als communicatietrainer bij een gerenommeerd trainingsbureau in het midden van het land. Ik investeerde in een langdurig inwerktraject, 1000-en vlieguren als trainer en allerlei opleidingen. Na veertien jaar besloot ik als eigen ondernemer verder te gaan: SuccesProfessional werd geboren. Het was mijn ambitie de online mogelijkheden te benutten om zo een grotere groep professionals beter en langer te helpen bij hun teksten, presentaties en gesprekken. Inmiddels heb ik live en online duizenden professionals voorbij zien komen, in allerlei organisaties en in de meest uiteenlopende functies.

Wat ik geloof

Na al die jaren ervaring weet ik: de communicatie in gesprekken, presentaties en teksten is echt te leren! Het werd me steeds scherper wat mensen nodig hebben om zich verder ontwikkelen, zodat zij daar in hun gesprekken, presentaties of teksten echt de voordelen van ervaren.

Bekijk wat SuccesProfessional voor jou kan betekenen!